Cara penyediaan kuih ketayap : Serabi, serabai, kelapa, lembut, sedap. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Kisar dengan 2 cawan air. Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas . Bulan puasa dah dekat mood nak buat kuih pon datang.selalunya inti dia buah melaka . Masukkan kelapa parut, air, gula .
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Resipi sedap dan mudah untuk buah melaka inti kelapa. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Bulan puasa dah dekat mood nak buat kuih pon datang.selalunya inti dia buah melaka . Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Kisar dengan 2 cawan air. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Masukkan kelapa parut, air, gula . Serabi, serabai, kelapa, lembut, sedap.
Sangai tepung kacang hijau lagi sekali.
Serabi, serabai, kelapa, lembut, sedap. Masukkan kelapa parut, air, gula . Discover (and save!) your own pins on pinterest. Resipi sedap dan mudah untuk buah melaka inti kelapa. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Bulan puasa dah dekat mood nak buat kuih pon datang.selalunya inti dia buah melaka . Cara penyediaan kuih ketayap : Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas .
Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas . Discover (and save!) your own pins on pinterest.
Discover (and save!) your own pins on pinterest. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Masukkan kelapa parut, air, gula . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ayak & blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Resipi sedap dan mudah untuk buah melaka inti kelapa. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kisar dengan 2 cawan air.
Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi.
Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Discover (and save!) your own pins on pinterest. Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas . Kisar dengan 2 cawan air. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Ayak & blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Resipi sedap dan mudah untuk buah melaka inti kelapa. Cara penyediaan kuih ketayap : Bulan puasa dah dekat mood nak buat kuih pon datang.selalunya inti dia buah melaka . Serabi, serabai, kelapa, lembut, sedap. Masukkan kelapa parut, air, gula . Sangai tepung kacang hijau lagi sekali.
Serabi, serabai, kelapa, lembut, sedap. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali.
Kisar dengan 2 cawan air. Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Serabi, serabai, kelapa, lembut, sedap. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Discover (and save!) your own pins on pinterest.
Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Masukkan kelapa parut, air, gula . Ayak & blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas . Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Kisar dengan 2 cawan air. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Discover (and save!) your own pins on pinterest. Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Serabi, serabai, kelapa, lembut, sedap. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Kuih Hijau Inti Kelapa / Nshafeareen Kuih Peria Inti Kacang Hijau. Kisar dengan 2 cawan air. Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas . Cara penyediaan kuih ketayap : Serabi, serabai, kelapa, lembut, sedap. Ayak & blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali.
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu) kuih hijau kelapa. Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas .
Discover (and save!) your own pins on pinterest. Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas . Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk .
Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Bulan puasa dah dekat mood nak buat kuih pon datang.selalunya inti dia buah melaka . Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Ayak & blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Bulan puasa dah dekat mood nak buat kuih pon datang.selalunya inti dia buah melaka . Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali.
Discover (and save!) your own pins on pinterest. Cara penyediaan kuih ketayap : Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali.
Kisar dengan 2 cawan air. Discover (and save!) your own pins on pinterest. Bulan puasa dah dekat mood nak buat kuih pon datang.selalunya inti dia buah melaka .
Kisar dengan 2 cawan air. Ayak & blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung.
Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Kisar dengan 2 cawan air.
Masukkan kelapa parut, air, gula .
Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung.
Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung.
Kisar dengan 2 cawan air.
Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi.